Videre til værktøjslinje

Velkommen i klubben

“Kom som du er”

Vi har brug for fællesskaber

Følelsen af fælleskab og samhørighed fremmer både vores fysiske og mentale sundhed.

Nogen fælleskaber vælger vi selv og andre bliver trukket ned over hovedet på os, og de kan næsten sammenlignes med en klub.

I enhver klub, findes der mere eller mindre usagte, rammer og regler som vi skal lære, følge og indordne os under, for at bevare klubmedlemsskabet, eller skal vi?

For hvad gør vi hvis, vi ikke er enige i klubreglerne, forstår dem eller bare ikke har lyst at følge dem. Skal vi kunne lide og komme overens med alle medlemmer af klubben og hvad nu hvis vi falder helt udenfor, tør vi det?

Stift bekendtskab med, Rolls Royce barnevognsklubben, ginklubben, trommeklubben, single klubben, duk dig klubben, brok klubben og mange flere, når fælleskabet eller mangel på samme, bliver sat lidt på spidsen

Med kærlige knivskarpe iagttagelser af ”klub Livet”, bliver der med humor og nærvær, sat fokus på et par livs klubber og netop nogen af disse uskrevne rammer og regler.

Samtidigt med at vi selvfølgelig hylder fælleskabsfølelsen, for når den er der, er den fantastisk og skaber masser af smil og nærvær, og det skal vi aldrig være for nærige med 😉

Jeg tør godt garantere, at du oplever noget genkendeligt, fra de klubber du selv er i eller har været en del af og måske bliver du klogere på hvad din rolle i klubben oftest er.

Du får på foredraget:

  • Indsigt i en konkret model, der hjælper dig med at afklare, om de fællesskaber du er en del af, er gode for dig.
  • 5 leveregler, som du med det samme kan implementere i dit liv og som med garanti vil gøre dig lettere og gladere.
  • Et par timer i humoren, refleksionen og fællesskabets navn 6 hvis du er heldig lidt smil på læben 🙂

Foredrags datoer:

D. 17. August København Pris: 125kr / mobilepay 23233308

D. 25.August Horsens: pris 75kr /køb via link

https://www.suof.dk/foredrag-kultur-og-debat/?category=402&course=10971

D. 8. September Vamdrup : pris 125kr /mobilepay 23233308

D. 22. September Randers: pris 150kr incl kaffe & kage

Køb via link

https://orangerietelisaholt.ticketbutler.io/da/e/velkommen-i-klubben/

 

 

FÆLLESSKABER:

Det helt ur biologisk at vi har brug for at tilhøre en flok, at kende vores plads i flokken, at blive accepteret i flokken, det handlede i urbiologien om overlevelse, Det gør det ikke helt på samme måde i dag – og så alligevel – det er videnskabeligt bevist at trivslen er størst hvis vi føler os som en del af et fælleskab hvad enten det er et større eller mindre et af slagsen, så i hvert fald et ligesindet fællesskab.

Et sted hvor vi kan være dem vi er, føle os støttet, modtaget, husket og ikke mindst holdt af, Ikke for det vi er, men fordi vi er.

For at få eller opnå den følelse så det kræver at vi øger vores bevidsthed om de fælleskaber vi indgår i, så vi bliver endnu skarpere på hvorfor vi er i lige præcist de fælleskaber og hvordan det føles at være der, og det er det jeg vil sætte fokus på i dette foredrag.

Bag om foredraget

Kender du følelsen af at have glædet dig til at blive en del af en bestemt gruppe eller fælleskab, for så at få akavet, urolig eller malplaceret følelsen i maven, når først du så er der?

Pludselig at føle at du ikke passer ind, at det ikke var så nemt eller ligetil at falde ind i gruppen eller fælleskabet – og at selv om du står blandt mange, føler du dig alene

Vi har brug for fælleskaber, grupper hvor vi kan dyrke vores interesser, blive løftet, have fortrolige snakke, eller spejle os i andres erfaringer. For at føle os hjemme i gruppen, er det vigtigt vi kender rammerne og normerne i gruppen, det skaber tryghed og forudsigelighed, og vi møder og bliver mødt som dem vi er.

Hvilke fælleskaber har du? Hvilke grupper føler du dig hjemme i? Hvor kan du slappe af og være dig selv?

Alt dette og meget mere berører jeg på dette foredrag